Derfor er din duft vigtig

Derfor er det vigtigt hvordan du dufter

Duft er ikke bare en forfinelse af jeg’ets fremtoning. Det er heller ej blot et varemærke.
Duft er meget mere end det.
Vi udskiller dufte fra hele vores krop. Lige fra de små talgkirtler rundt om munden til udskillelse af affaldsstoffer fra fødderne.

Jeg vil starte med at fortælle en personlig historie: engang deltog jeg i et sjovt eksperiment hvor vi i en gruppe duftede til hinandens hårbund, og skulle fortælle hvad vores første association var. Mit hår duftede af hhv: søster, mor, elsker og ikke mindst af duftresterne af min shampoo.
Grunden til den store forskel, af hvordan vi kobler vores tanker og følelser ift duft, skal findes i 2 forskellige kasser. Kassen hvor minderne bor og kassen hvor hormonerne leger.
For både vores minder og hormoner er store medspillere når vi taler om påvirkninger af hinandens duft. Minderne kobler vi til positive eller negative erfaringer vi har med en bestemt duft, det hormonerne aspekt kommer jeg ind på om lidt.

En anden sjov erfaring jeg har haft med duft, er at jeg opfatter mænds duft forskelligt, om jeg tager p-piller eller ej. Og dertil skal der indskydes at jeg også er påvirket af hvor jeg er i min cyklus.
Er jeg tæt på min ægløsning må han meget gerne dufte af frisk sved og er jeg i den anden ende, altså ved min menstruation skal han helst ikke have nogen duft.
Jeg kan ligefrem blive frastødt af det som tænder mig ved ægløsningen.

Når vi er påvirket af kunstige hormoner, både udsender vi, og optager dufte, på et mere eller mindre konstant niveau.

Det super seje ved dufte er at din duftesans kan finde en partner til dig, som i en blindtest, eller en dating kalkulerings side, ikke kan. Nemlig en biologisk forlignelig partner. Altså en partner hvor jeres genetik har en så stor forskel at jeres afkom vil få bedst mulige chancer. Både i forhold til undfangelse og levedygtighed.
Når vi tager et glimt på barnløsheden, har jeg en fornemmelse af at vi glemmer at de fleste har spist p-piller siden de var 15.
Altså omkring 10-15 års påvirkning, hvor den naturlige base for at finde en god mage er blevet skubbet til side. Og i de år gør vi os mange erfaringer indenfor den psykiske del af at finde en partner. Vi får blandt andet et billede af den “type” vi leder efter, ud fra sociale kriterier og bærer dem videre op i magesøgnings fasen. Dette er en af grundene til at vi finder den samme type igen og igen. Altså at det er en erfaringsbaseret indkodning der er sket i den 2/3 af dit liv.
Men p-piller er ikke den eneste eller mest normale maskering af ens duft, for her møder vi noget som mange bruger, nemlig: Parfume.
Parfume er både dejligt vildlede da det tricker 1.
både vores erfarings baserede grundlag for at finde en partner (min eks brugte samme parfume så min hjerne vil gerne have at jeg fravælger en der også vil såre mig) og
2. Det slører vores naturlige evne til at vælge en partner ud fra duft.

Det helt perfekte vil være at tage bad med parfumefri sæbe og bruge en deo uden tilsat parfume.

Er det her kun vigtigt hvis du er på jagt efter en ny kæreste? Nej. Det gælder alle.

God jagt på den eneste ene eller god genopdagelse af hinanden.

Skriv et svar