Kram Jer tilbage

Kram jer tilbage til hinanden

I krisetider prøver vi at være hårde og kontante. I krisetider tager vi afstand. I krisetider gør vi hinanden til fjender.

Jeg har mange par igennem min praksis, og der er en fællesnævner for mange af dem: De kommer fordi de ikke føler sig forstået og fordi deres sexliv er som forsvundet. Nogen har ikke haft sex i flere år, før de tager kontakt til mig. Desto tættere du er på problemet, desto nemmere er det at løse det og ligeledes har jeg erfaring med at der skal mere tålmodighed, vilje og babysteps til, for at finde tilbage til hinanden.

For når kommunikationen går skævt og jernskjorten ryger på ligger den hede elskov ikke lige i luften.

Mange fortæller at de har forsøgt at skemalægge at have sex, eksempelvis hver onsdag, for at det ikke døde helt. Jeg mener at når behovet for at skemalægge at parre sig, er flammen der holder det i live allerede så lille at der nok er kommet mange lag på.

For hvad sker der når vi har sex uden at have lyst?

Vi dissocierer os selv fra vores lyst. Kobler os fra vores krop. Har sex med hovedet og ikke med hverken hjertet eller underlivet. Jeg har erfaring med at dette har den stik modsatte effekt.

Men sex kan jo også så meget godt. Det udløser en masse oxytocin og relaxin, som virker både på lykke og tilknytnings følelsen. Altså I føler jer glade sammen.  Der er mange der fortæller mig at de har sex med deres partner, fordi så er deres kæreste ikke så sur de næste par dage. Så går de under radaren.

Jeg vil aldrig anbefale at skemalægge sex. Fordi det nærmere er en forbrydelse mod egne grænser, end en teambuilding øvelse, der skal bringe os tættere sammen.

Til gengæld anbefaler jeg kram. Både stående og liggende. Lig for eksempel 30 min i ske sammen i løbet af dagen. Og hvis du ikke synes du har tid til 30 min om dagen, til at øge jeres lykke, minimere stress, og bringe jer tættere sammen er det måske netop derfor du skal gøre det. Når i ligger i ske udløses der kæmpe doser af oxytocin, som lige som sex, øger jer lykke følelse og modvirker stress hormonet kortisol.

Giv slip. Tag imod. Lad dine forbehold ligge. Lad vreden sive ud af din krop.

 

Og om dette leder videre til sex, er der ingen garanti for. Det skal ikke være udgangspunktet.

Udgangspunktet er at komme tættere. Have lidt fælles kvalitets tæthed.

Og når vreden ikke fylder hele din krop. Når du ikke føler dig alene i forholdet og når du kan tage imod omsorg igen, er der en god grobund for at forføre og lade sig forføre af hinanden igen.

Skriv et svar