At elske på de svære følelser

At elske på de svære følelser er en øvelse, som nogle gange opstår ufrivilligt. De indre processor kører konstant og når vi er åbne og sårbare sammen med vores partner kan de store følelser komme i spil. Har du nogensinde prøvet at græde efter sex, hvor tårerne bare triller langsomt ned af kinderne? Rent fysisk er det nok livmoderhalsen der er kommet i spil. Denne lille indre port, er en port på flere planer og når man elsker hvor livmoderhalsen kommer i spil, åbner det ofte for gamle følelser der har ligget op været lagret i kroppens hukommelse. Det kan være så langt væk at du ikke engang kan sætte en finger på hvorfor du græder.

Vrede er en anden følelse, som ofte kommer i spil. Selvom at sex og aggression umiddelbart kan synes at være modsætninger, er et er dejligt frirum til at være aggressiv, såfremt den anden ikke bliver skræmt fra vid og sans. Ofte, ligesom med tårerne, er det ikke et udgangspunkt for at have sex men en følelse der opstår undervejs. Urmennesket kommer i spil og dine lyde vil være dybere og grovere.

Min professionelle erfaring er at mange oplever, at fra at være meget oppe i sit hoved, kan de igennem elskov komme helt ned og mærke kroppen, hvor der åbnes for alle de kærlige sårbare, vrede, underspillede, undertrykte, sorgfyldte og kærlige følelser. For nogen er det nogle gange lige så godt som terapi! De får sat puslespilsbrikker på plads og når de kommer ned i kroppen fremfor at overtænke følelser, løser eller løsner problematikken sig. Puslespillet går op. Jeg får afklaring.

Hvis du går og bakser med en svær følelse, kan du bevidst gå ind i elskovsakten med hensigten at arbejde med den specifikke følelse. Det kræver øvelse men er en skøn måde at få kontakt med dig selv på og vise tillid og kærlighed til din partner.

Skriv et svar