Nytår!

Spørgsmålet som vi ikke tør stille vores kæreste:

Skal vi være sammen til nytår?

Mange par har en idé om at man skal være sammengroet ved hoften, og specielt i de traditionsprægede vintermåneder. Julefrokosten er dog en undtagelse og vækker stor bekymring i de små hjem. Aviserne spyer også til ilden, ved at komme med bud på hvordan man griber hinanden i utroskab og andre provokerende formaninger. Her er endnu én så: I behøves ikke være sammen til nytår!

De fleste har en opfattelse af at de er dejligt at gå ind i det nye år sammen. Sammen du og jeg.

 

Vi plejer vores selvbillede

Men i virkeligheden er de fleste gladest når de fester uden deres bedre halvdel. Dette skyldes at vi er utroligt observante på hvordan vores partner har det, om de hygger sig, om de får snakket med nogen, om de kommer op og diskutere med nogen osv. Dette skyldes at vores kæreste i den grad er vores visitkort og at vi derfor er på dobbeltarbejde når vi følges ad. Vi skal både passe vores eget selvbillede og arbejde på ar vores kæreste ikke skader det.

Nogle par er utroligt gode til at supplere hinanden og feste sammen. Men det er et fåtal. Mange ender i skænderier og i jalousien greb efter en våd nat.

Så hvad med at give hinanden fri til nytår? Efter en jul med familie-sammenfletning og glögg i stride strømme kan nytåret være en udmærket anledningen til at give hinanden en pause fra forventningerne.

Det giver energi. Det giver følelsen af frihed og muligheden for at gi den gas med nærværet og kærligheden i det nye år med masser af energi på kontoen.

Skriv et svar