Utroskab -den lille sniger

Så hvad er sammenhængen mellem at spise en levende fisk og det at knalde udenom?

Når du køber sushi er fisken rå, udbenet og skåret i små bidder. Din tilknytning og ansvarsfølelse for fisken er minimal. Du tænker nok højst sandsynligt mere på dit eget ve og vel i form af zink-indtag og indvoldsorm.

Hvis nu jeg bad dig om at spise en lille levende fisk, som du fangede i en skål på bordet foran dig og lagde den ind på din tunge hvor den spræller, udmærket klar over at dens sidste time er kommet, hvorefter du synker den.
Det direkte ansvar for fiskens død er dit. Hvor det derimod med sushi mere føles som konsekvensen af at spise.

At turde at slutte et forhold kan føles som den lille sprællevende fisk. Du tager beslutningen. Du udfører handlingen. Og ansvaret er dit. JEG gjorde det forbi.
Og det kan være svært at være den der siger at du ikke længere vil være i det forhold. Det kan virke som om alt skyld kommer til at hvile på dine skuldre.
Og måske er det bare en periode hvor du har det sådan?
Når du så søger at få dine behov opfyldt hos en som ikke er din faste partner, kan dit forhold føles lidt som sushi. Du ved at fisken engang var levende og ansvaret føles mere indirekte som dit. Også når din affære bliver opdaget.

Så er skyld følelsen tilbage.

Ta snakken med din kæreste når du mærker at du bevæger dig væk fra ham/hende følelsesmæssigt og ta ansvar for dit liv og din kærlighed.

Skriv et svar